hoogbegaafd leiderschap veel voelen

De eerste keer dat ik ontdekte dat ik heel veel voel

De eerste keer dat ik ontdekte dat ik heel veel voel, was tijdens een sessie haptonomie, zo’n 16 jaar geleden. Dit is wat er gebeurde…

Ik lag op de behandeltafel, de therapeute zat op een kruk bij m’n voeten en vroeg me: “Lig je lekker en kun je goed ontspannen?” Ik zei: “Nou, eigenlijk niet, ik heb het gevoel dat u niet lekker zit.” Dat bleek. Ze zat niet lekker op haar kruk en ging goed zitten. Pas toen kon ik ontspannen en me overgeven aan de behandeling.

Als hoogsensitief persoon voel je meer dan je vaak bewust waarneemt. Ben je daarnaast ook hoogbegaafd, dan kan het zijn dat jouw intelligentie jouw sensitiviteit versterkt. De hoeveelheid gedachten die je hebt, hebben impact op jouw voelen en doen en zorgen voor interne prikkels. Tel daar externe prikkels bij op en reken maar uit je winst.

Dit alles kan van invloed zijn op jouw leiderschap in de vorm van: gevoelens van onzekerheid, vermoeidheid, stress, een vol hoofd, of hoe dit zich ook uit bij jou. Het positieve is natuurlijk dat je veel aanvoelt en meer input krijgt om voorspellingen te doen.

Dat wat je voelt en ervaart hoeft niet van jou te zijn.

Wat ik vooral wil zeggen is dat wat je voelt en ervaart niet van jou hoeft te zijn. Het kan van iemand uit jouw directe omgeving zijn of iets dat je waarneemt vanuit het systeem waar jij je in bevindt.

Mijn haptonomie therapeute ging goed zitten. Als leider kun je niet verwachten dat iedereen zich aanpast aan jou, zodat jij je beter voelt. Behalve een goede leider te zijn voor jouw mensen natuurlijk. Iedereen op de juiste plek ;-). Hoe lekkerder zij in hun vel zitten, hoe meer profijt jij ervan hebt. Een feit blijft, jij hebt als hoogsensitieve leider gewoon rekening te houden met jouw sensitiviteit in contact met anderen.

Wat je daarin al kunt doen is jezelf de volgende vraag stellen als je je niet prettig voelt: “Is dit van mij?” Het antwoord volgt vanzelf, vertrouw daar maar op.

Wil je er hulp bij? Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek om samen te bespreken waar jouw uitdagingen liggen en waar jouw next level zich bevindt!
Plan hier een gesprek met me in.

Gerelateerde blogs

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf Zo pak je het aan

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf? Zo pak je het aan!

Kennis & inspiratie
Als hoogbegaafde en hoogsensitieve ondernemer startte je niet zomaar je eigen bedrijf. Misschien miste je de autonomie, was er geen ruimte voor je sensitiviteit of kon je je kerntalenten niet (volledig) benutten in loondienst.... Lees meer
Overbrug het gat tussen jou en je team als HSP en hoogbegaafde leider

Hoogbegaafd en hoogsensitief persoon aan de top: zo overbrug je het gat tussen jou en je medewerkers

Kennis & inspiratie
Hoogsensitief en hoogbegaafd zijn, is een unieke combinatie. Vooral voor iemand aan de top. Geef je leiding vanuit je talenten en kracht, dan kan je echt van betekenis zijn. In dat geval haal je... Lees meer
hoogbegaafd leiderschap

Hoe je jouw hoogbegaafdheid benut in je leiderschap

Kennis & inspiratie
Je zou denken, supersimpel, je bent intelligent, dus dan weet je het zelf ook wel. Maar niets is minder waar. Het vergt precisiewerk om vanuit jouw hoogbegaafde talent te excelleren in je leiderschap. Die... Lees meer