Gifted Leaders - Esther Kaastra - leiderschapscoach - Het effect van meer inzicht in hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid als leider

Het effect van meer inzicht in je hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid

Wat heb je er nu concreet aan, meer inzicht in je hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid als leider? Met veel dankbaarheid deel ik ervaringen van enkele leiders (directeuren, teamleiders, managers, ondernemers) met wie ik een tijd op mocht lopen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Snel, diepgaand en uitvoerig

Frits, directeur: “Ik begrijp beter hoe en waarom iets bij mij werkt. Niet met allerlei hulpmiddelen en omwegen, maar op een manier die bij me past. Snel, diepgaand en uitvoerig. De Kerntalentenanalyse heeft mij inzicht gebracht in hoe het echt bij me werkt. Esther is zakelijk, direct, snel en inspirerend. Ik was gewend om steeds heel oplossingsgericht en analytisch te werk te gaan, maar ik heb geleerd (en leer nog steeds) hoe ik hiermee het best kan omgaan. M’n eigen koers varen, dingen doen waarvan ik energie krijg, waarmee ik van betekenis kan zijn. Volledig op een manier die bij mij past.”

Gesprekken komen snel tot de essentie

Gert-Jan, teamleider: “Ik ben de samenwerking met Esther aangegaan om duidelijkheid en rust te creëren in de carrièrekeuzes die ik maak. De rake observaties die ze me in de kennismaking gaf en de belofte van volledige aandacht tijdens het traject overtuigden me om ja te zeggen tegen haar aanbod. In het contact met Esther heb ik ervaren hoe zij haar hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid hanteert. Gesprekken komen snel tot de essentie. Daarmee is ze voor mij een inspirerend voorbeeld van hoe hoogbegaafd/sensitief zijn in de praktijk kan werken. Kortom, ik gun iedereen die bezig is zijn hoogsensitiviteit/begaafdheid een plek te geven een traject met Esther!”

Veiligheid in het contact

Marieke, directeur: “Wat onderscheidend is aan het traject bij Gifted Leaders, ten opzichte van andere trajecten die ik heb ervaren, is de snelheid waarmee Esther zaken oppakt, waardoor ik direct met m’n eigen proces aan de gang ga. Ik voel dat Esther de dingen ziet en begrijpt die ik zelf niet zie. Daar zit veiligheid in.

In het verleden had ik bij coaches het gevoel dat ik ‘ingewikkeld deed’ of dat ik terugkreeg: ‘dat is wel heel ver doordacht’. Maar daardoor wordt er iets van jou niet gehoord, wat essentieel is voor hsp en hb. Namelijk dat er niets mis is met je, maar dat je over unieke gaven bezit en dat dit een andere aanpak vergt dan de ‘standaard’ leiderschaps- en begeleidingstrajecten.

Ik voel me nu comfortabel bij wie ik ben. Onder andere in contact met mijn team, medewerkers en externe stakeholders. Ik benoem zaken die ik voorheen twijfelend bracht. Voorheen deed ik alles op kracht vanuit m’n hoofd, nu vanuit flow, zachtheid en vertrouwen.”

‘Het geleverde offer in inspanning, tijd en geld klopt’

Aansluiting op alle niveaus

Alexander, psychiater: “Het traject bij Gifted Leaders met Esther heb ik ervaren als erg persoonlijk. In andere begeleidingstrajecten werden standaardprogramma’s afgewerkt, en kreeg ik praktische skills aangeboden die echter lang niet altijd aansloten bij wat ik nodig had. Maar in dit traject ging het écht over mij. Vanaf het eerste moment merkte ik dat er op alle niveaus bij mij werd aangesloten. Daardoor ben ik gegroeid als professional en als mens.”

Wat ik nodig had, was dat een coach kon aansluiten bij mijn ervaringen uit het verleden die soms traumatisch waren. Esther bleek dermate sensitief en intuïtief te zijn, dat dit aansluiten helemaal vanzelf – en uitermate snel – gebeurde.

Nu heb ik mij ontwikkeld vanuit mijn identiteit, van binnen naar buiten, in plaats van dat ik mij voor de zoveelste keer geforceerd moest aanpassen aan de buitenwereld. Wat wel een vereiste is voor deze vorm van begeleiding is 100% gemotiveerd zijn voor een positief resultaat. Het vereist dat je erin blijft investeren.”

Ook op zakelijk gebied een goede sparringpartner

Marcel, CEO: “Esther gaat je niet vertellen wat je moet doen, maar stelt wel de juiste vragen op de juiste momenten. Ze laat je zelf nadenken over wat het beste is. Dat heeft mij een aantal zeer waardevolle inzichten gebracht en radicale beslissingen doen nemen, zoals het starten van een nieuw bedrijf.

Esther is ook op zakelijk gebied een goede sparringpartner. Stuur haar gerust een businessplan of een idee, en je krijgt waardevolle feedback.

Dit alles heeft erin geresulteerd dat we de samenwerking inmiddels na het jaartraject ook een vervolg hebben gegeven en nog een tijdje doorgaan met de individuele coaching. Zou je een coach (een echte!) kunnen gebruiken die begrijpt waar je als hoogsensitief en/of hoogbegaafd persoon al je hele leven tegen aanloopt, en iemand die je de tools geeft om daar professioneel op positieve wijze iets mee te doen in je leven, dan hoef je niet langer te zoeken. Zeer warm aanbevolen!”

Zonder oordeel, met humor en niet bang

Marcel, manager: “Esther, ik wil je graag bedanken voor het afgelopen jaar. Je hebt geholpen om het mooie dat ik al in mij draag, terug te vinden, te activeren en te benutten. Als ik terugkijk naar de feitelijke interventies – reflecties, opstellingen, de Kerntalentenanalyse en EMDR – was voor mij vooral heel waardevol dat je er was. Zonder oordeel, met humor, diep luisterend en niet bang. Fijne eigenschappen voor een krachtpatser als ik. Mijn missie is geslaagd en het geleverde offer in inspanning, tijd en geld klopt hierbij.”

Wil je ook ontdekken hoe je de kracht van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid in je leiderschap benut? Plan hier een gesprek met me in.

Gerelateerde blogs

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf Zo pak je het aan

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf? Zo pak je het aan!

Kennis & inspiratie
Als hoogbegaafde en hoogsensitieve ondernemer startte je niet zomaar je eigen bedrijf. Misschien miste je de autonomie, was er geen ruimte voor je sensitiviteit of kon je je kerntalenten niet (volledig) benutten in loondienst.... Lees meer
Overbrug het gat tussen jou en je team als HSP en hoogbegaafde leider

Hoogbegaafd en hoogsensitief persoon aan de top: zo overbrug je het gat tussen jou en je medewerkers

Kennis & inspiratie
Hoogsensitief en hoogbegaafd zijn, is een unieke combinatie. Vooral voor iemand aan de top. Geef je leiding vanuit je talenten en kracht, dan kan je echt van betekenis zijn. In dat geval haal je... Lees meer
hoogbegaafd leiderschap

Hoe je jouw hoogbegaafdheid benut in je leiderschap

Kennis & inspiratie
Je zou denken, supersimpel, je bent intelligent, dus dan weet je het zelf ook wel. Maar niets is minder waar. Het vergt precisiewerk om vanuit jouw hoogbegaafde talent te excelleren in je leiderschap. Die... Lees meer