hoogbegaafd leiderschap

Hoe je jouw hoogbegaafdheid benut in je leiderschap

Je zou denken, supersimpel, je bent intelligent, dus dan weet je het zelf ook wel. Maar niets is minder waar. Het vergt precisiewerk om vanuit jouw hoogbegaafde talent te excelleren in je leiderschap. Die vraag beantwoorden in één blog is ook niet te doen ;-).

Maar toch, ik wil je een stuk bewustwording en ontwikkeling meegeven. Een ander perspectief.

Vanuit de volgende definitie van hoogbegaafdheid geef ik je zes zienswijzen inclusief reflectievragen om jouw hoogbegaafdheid te benutten in je leiderschap:

“Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in het creëren.” (Kieboom, T., 2008)

1. Snel en Slim denken

Als snelle en slimme denker kun je complexe situaties snel doorgronden. Situaties als ‘hoe laten we de business groeien’? Gebruik deze kwaliteiten voor waar je nu staat en met je team en business naar toe wilt. Neem hier bewust even de tijd voor en kijk hoe je proactief kunt handelen in deze situaties in plaats van reactief, wat vaak tot betere resultaten leidt.
Zet dit talent ook in voor de situaties waar je nu wrijving ervaart, maar wees je er wel bewust van dat niet iedereen jouw snelheid kan bijhouden. Blijf in verbinding met je mensen door jouw denkstappen te communiceren en betrek hen er ook bij.

Te weinig complexiteit kan zorgen voor onderprikkeling.

2. Complexe situaties aan kunnen

Wat zijn voor jou op dit moment complexe situaties? Hoe wil en ga je hierin de lead pakken? Jij kunt dit, dus vertrouw op jouw manier van denken.
Of ervaar je geen complexiteit? Wat is er nodig om dit toe te voegen aan je werk en leven? Te weinig complexiteit kan zorgen voor onderprikkeling. Je kunt hierbij denken aan het volgen van een opleiding met intellectuele uitdaging of het combineren van kennis en ervaring tot iets nieuws of het starten van een nieuw project.

3. Autonomie

Autonomie kun je pas ervaren als je werkt en leidt vanuit je talenten en je volledig vrij voelt, anders zit je gevangen in werk dat energie kost en ben je niet autonoom. Waar heb jij een stap te zetten om (nog) meer autonomie te ervaren, zonder uit contact te gaan met je omgeving, maar wel te excelleren in je leiderschap? Wat betekent autonomie voor jou?
En waar kun je je team, je klanten of anderen meer autonomie geven, zodat je daar zelf ook meer van ervaart?

4. Nieuwsgierigheid en Gedreven zijn

Gebruik je nieuwsgierigheid om nog beter te worden in wat je al doet. Waar kun je een verdieping maken dat voedend is voor je drive? Zodat je vanuit die energie een inspirerende leider bent? Een leider die het goede voorbeeld geeft. En hoe vertaal je dit naar je team en de organisatie? Hoe kun je daar een cultuur van nieuwsgierigheid en gedrevenheid realiseren?

Wie mag jij vandaag extra aandacht geven?

5. Sensitiviteit en Emotionele Intelligentie

Je emotionele en sensitieve aard maakt je bewust van de gevoelens en behoeften van anderen. Gebruik dit inzicht om een meer empathische en begripvolle leider te zijn. Dit kan bijdragen aan een positievere werksfeer en de samenwerking en communicatie binnen het team verbeteren. Wie mag jij vandaag extra aandacht geven? Waar heb je intuïtief iets te doen? Doe je dit al heel veel, waar mag dan meer de aandacht op jezelf liggen? De valkuil is namelijk ook om vanuit dit talent bij jezelf weg te gaan.

6. Creëren

Als je plezier schept in het creëren, is de kans groot dat je gedreven bent om iets nieuws en waardevols te bouwen. Gebruik deze passie om een visie te creëren die anderen inspireert en motiveert. De energie die je hierin steekt zal aanstekelijk werken en kan als katalysator dienen voor de groei en het succes van je team.
Wat wil jij nu creëren? Volg je interne inspiratie. Dit geeft je enorm veel energie.

Zet je gifts in de wereld!

Zoals je ziet, er is nog zoveel te ontdekken en te optimaliseren in hoe jij je hoogbegaafde talenten kunt benutten in je leiderschap. Het is een reis die nooit echt voltooid is, en elke stap kan je verder brengen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

En nu?
Ik nodig je van harte uit voor een persoonlijk gesprek om samen specifiek te kijken naar jouw unieke situatie, je uitdagingen en je kansen om te excelleren als leider. Met mijn expertise als coach voor hoogsensitieve en hoogbegaafde leiders kan ik je begeleiden in het vinden van de meest effectieve manieren om jouw talenten in te zetten voor duurzaam en voldoening gevend leiderschap.

De wereld heeft leiders zoals jij nodig, die vanuit hun volle potentieel kunnen handelen. Dus waarom wachten?

Klik op deze link om een afspraak in te plannen, of mail naar info@giftedleaders.nl.

Gerelateerde blogs

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf Zo pak je het aan

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf? Zo pak je het aan!

Kennis & inspiratie
Als hoogbegaafde en hoogsensitieve ondernemer startte je niet zomaar je eigen bedrijf. Misschien miste je de autonomie, was er geen ruimte voor je sensitiviteit of kon je je kerntalenten niet (volledig) benutten in loondienst.... Lees meer
Overbrug het gat tussen jou en je team als HSP en hoogbegaafde leider

Hoogbegaafd en hoogsensitief persoon aan de top: zo overbrug je het gat tussen jou en je medewerkers

Kennis & inspiratie
Hoogsensitief en hoogbegaafd zijn, is een unieke combinatie. Vooral voor iemand aan de top. Geef je leiding vanuit je talenten en kracht, dan kan je echt van betekenis zijn. In dat geval haal je... Lees meer
hoogbegaafd leiderschap veel voelen

De eerste keer dat ik ontdekte dat ik heel veel voel

Kennis & inspiratie
De eerste keer dat ik ontdekte dat ik heel veel voel, was tijdens een sessie haptonomie, zo’n 16 jaar geleden. Dit is wat er gebeurde… Ik lag op de behandeltafel, de therapeute zat op... Lees meer