Hulp inschakelen om steviger te staan als leider

‘π™€π™¨π™©π™π™šπ™§ π™π™šπ™šπ™›π™© π™€π™«π™šπ™§π™–π™‘ π™šπ™šπ™£ 𝙝π™ͺ𝙑π™₯π™Ÿπ™š 𝙫𝙀𝙀𝙧’, π™―π™šπ™ž π™―π™š.

Het raakte me. Alsof het een oordeel was. Vervolgens dacht ik: ja, je hebt helemaal gelijk! Gelukkig maar.

Ik krijg hulp bij het schoonhouden van ons huis, de was (strijken en vouwen), mijn administratie in m’n bedrijf, teksten worden geredigeerd door een schrijfcoach. Ik heb een opruimcoach, een personal trainer, een lifestylecoach Γ©n laat m’n nieuwe branding en website (deze dus) ontwerpen en bouwen, heb iemand in dienst en werk met aardig wat freelancers. En met dit heb ik nog niet eens alles benoemd.

Ik vind heel veel dingen gedoe. Ja, ik ben maar eerlijk. En al die gedoe-dingen, die besteed ik graag uit aan mensen die dat niet vinden. Mensen die daar blij van worden. (Die ik overigens niet als hulpjes zie, het zijn specialisten in hun vakgebied.) Zodat ik me volledig kan focussen op datgene waar ik heel blij van word Γ©n anderen mee kan helpen.

Waar mag jij hulp inschakelen, zodat je nog steviger staat als leider en er Γ©cht voor je omgeving bent?

Want stel je toch eens voor als ik dat niet zou doen? Dan ben ik de hele dag bezig met de dingen die me energie kosten en dat houd ik niet lang vol. Dan doe ik zoveel mensen tekort. M’n klanten, de mensen die mij helpen, m’n gezin, en ja, ook mezelf. Hoe kan ik er dan voor anderen zijn?

Doordat ik zo werk, kan ik elke donderdag met m’n kids naar tennis en vrijdag naar paardrijden, en hoef ik in het weekend niet door te werken. Dan kunnen we leuke dingen doen. Of gewoon niks. En maandag weer fris en fruitig aan de slag!

Ik zie het als mijn plicht om leiderschap te nemen over dit proces. Hoe kan ik het anders teachen aan m’n coachees?

Vertel: waar mag jij hulp inschakelen, zodat je nog steviger staat als leider en er Γ©cht voor je omgeving bent? Een aankomend weekend niks hoeft? Waar mag jij nog meer in de ‘practice what you preach’-modus stappen?

Gerelateerde blogs

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf Zo pak je het aan

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf? Zo pak je het aan!

Kennis & inspiratie
Als hoogbegaafde en hoogsensitieve ondernemer startte je niet zomaar je eigen bedrijf. Misschien miste je de autonomie, was er geen ruimte voor je sensitiviteit of kon je je kerntalenten niet (volledig) benutten in loondienst.... Lees meer
Overbrug het gat tussen jou en je team als HSP en hoogbegaafde leider

Hoogbegaafd en hoogsensitief persoon aan de top: zo overbrug je het gat tussen jou en je medewerkers

Kennis & inspiratie
Hoogsensitief en hoogbegaafd zijn, is een unieke combinatie. Vooral voor iemand aan de top. Geef je leiding vanuit je talenten en kracht, dan kan je echt van betekenis zijn. In dat geval haal je... Lees meer
hoogbegaafd leiderschap

Hoe je jouw hoogbegaafdheid benut in je leiderschap

Kennis & inspiratie
Je zou denken, supersimpel, je bent intelligent, dus dan weet je het zelf ook wel. Maar niets is minder waar. Het vergt precisiewerk om vanuit jouw hoogbegaafde talent te excelleren in je leiderschap. Die... Lees meer