Gifted Leaders - Over Esther Kaastra - directeur leiderschapscoach hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid

Over

ESTHER KAASTRA

Door te leven en werken vanuit mijn kernwaarden én kerntalenten ben ik de persoon die ik nu ben. Maar dat ging niet vanzelf. Op m’n 23ste zat ik ziek thuis met een burn-out, een bore-out en RSI met allerlei lichamelijk en psychische klachten. Er moest wel iets mis met me zijn, want hoe kon ik anders zo falen?

Tijdens m’n herstel las ik het boek ‘Hoogsensitieve personen’ van Elaine Aaron. Ik ontdekte mijn hoogsensitiviteit en leerde te leven vanuit m’n gevoel. Niet meer alleen vanuit m’n hoofd, maar vanuit mijn hele systeem. Later blijk ik ook hoogbegaafd te zijn, dat maakt de puzzel nog completer.

Ik besluit alleen nog dat te gaan doen waar ik energie van krijg en te luisteren naar m’n gevoel.

Werken met hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid

Ik werkte in loondienst als facilitair manager, HR-manager en als loopbaan-, re-integratie- en outplacement consultant. In 2015 startte ik het bedrijf HSP & WERK, waar ik nog steeds directeur van ben. Die combinatie van hoogsensitiviteit op het werk bestond nog niet, en het was wat ik te doen had. In die tijd was ik een van de eerste in Nederland die dit thema groots aanpakte.

“Jezelf begrijpen, in relatie tot de ander, is het grootste cadeau dat je jezelf en de wereld kunt geven.”

Over-Esther-Kaastra-3 (1)

Op een gegeven moment ben ik me gaan specialiseren in leiderschap, rondom de thema’s hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. De naam ‘Gifted Leaders’ kwam op en ik voelde dat dit de naam van een nieuw bedrijf zou worden. Door te werken in de combinatie van hsp en hb stroomt alles, zit ik volop in m’n energie en kan ik de beste coach voor jou zijn.

Door mijn kennis en ervaring van afgelopen jaren weet ik wat je als hsp/hb-leider nodig hebt om te excelleren in je werk. Het is mijn missie en passie om het goud in jou naar boven te halen.

EXPERTISE

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan en kennis vergaard op het snijvlak van hsp, hb, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, werk en ondernemen.

Na mijn opleiding International Hospitality Management en HBO Personeelsmanagment heb ik onder andere gewerkt als loopbaancoach, HR-manager, facilitair manager en leiderschapscoach. In 2015 ben ik het bedrijf HSP & WERK gestart. Met dit bedrijf hebben we de afgelopen jaren meer dan 1000 mensen gecoacht in relatie tot hoogsensitiviteit en werk.

Opleidingen en ervaring

  • Omgaan met hoogbegaafd talent, Radboud Universiteit
  • Kerntalenten Analist via Coretalents. Een bijzonder analysemethode die je inzicht geeft in je talenten, gebaseerd op je kindertijd.
  • IEMT Integral Eye Movement Therapy, Practitioner en Advanced bij Hanneke van der Voort
  • Ik, mezelf en de ander, coachen op het thema rejection sensitivity bij hsp/hb (afwijzingsgevoeligheid), via Anahata Coaching
  • HSP Colloqium ‘Hoogsensitiviteit en wetenschap’ door Drs. Esther Bergsma
  • Intuïtief ondernemen en opstellingen begeleiden bij Martijn Meima
  • Hooggevoeligheidsdeskundige bij Hooggevoelig Heel Gewoon
  • Paardencoaching bij Caprili Coaching & Training
  • HBO Personeelsmanagement, NCOI
  • HBO International Hospitality Management


Voor een volledig overzicht van opleidingen en ervaring verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn-profiel, maak daar gerust een connectie met me. En weet, ik ben nooit klaar. M’n opleidingsverlanglijstje is lang.

“Er is altijd een volgend niveau voor jouw potentieel.”

Werkwijze

Mijn werkwijze is te omschrijven als persoonlijk, doortastend, betrokken, strategische en direct. Ik kan mensen een veilige omgeving bieden waarin ze naar binnen keren en vanuit daar naar buiten. Die reis hebben ze te maken om hun potentieel te benutten. Ik zie jouw potentieel en leid je er naartoe.

Klanten omschrijven dit onder andere zo: ‘Het gemak van het contact en de snelheid waarmee Esther zaken oppakt is onderscheidend en geeft veiligheid.’

‘In het contact met Esther kan ze helemaal op mij inzoomen en gebruikmaken van het moment. Ze ziet, hoort en voelt precies waar de crux zit en geeft me handvatten waar ik in de praktijk direct mee verder kan.’

‘Esther haar aanpak is heel erg individueel, het lijkt soms wel of je de enige bent die ze coacht. Ze voelt exact aan wanneer en waar er iets nodig is. Daarnaast is ze down to earth en open-minded. Ze begrijpt waar je tegenaan loopt in je werk én privéleven. Zakelijk is ze ook een waardevolle sparringpartner.’

‘Ik vind dat er maar een beperkt aantal mensen de titel tot coach mogen dragen. Esther is er daar duidelijk één van. En ook nog eens met een bijzondere specialisatie.’

Persoonlijk

Naast mijn werk haal ik enorm veel plezier uit ons gezin. We zijn met z’n vieren, Maarten, Liz en Maud (tweeling, geboren in 2012), en ik. En we hebben een teckel, Tess. We houden van lekker eten en BBQ-en in de zomer het liefst elke dag. Daarnaast hebben we een motorboot waar je ons bijna elk zonnig weekend op kunt vinden.

Twee keer per week doe ik aan ruitervitaaltraining, een combinatie van pilates, yoga en krachttraining en ik rijd twee keer per week paard.

Voor m’n persoonlijke en professionele ontwikkeling volg ik altijd wel training of coaching. Op dit moment zit ik in een businesscoachprogramma, heb ik een personal trainer, een opruimcoach, lifestylecoach en volg ik een opleiding over het benutten van hoogbegaafd talent op de werkvloer aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Als ik wat tijd over heb luister ik graag podcasts of lees ik boeken (soms 4 tegelijk) over hsp, hb, business, spiritualiteit en/of leiderschap.

 

WAT ZEGGEN ANDERE LEIDERS OVER ESTHER?​

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op

Denk je dat ik iets voor je kan betekenen? Neem contact op om te ontdekken of mijn werkwijze en coaching ook bij jou past.