Gifted Leaders - Esther Kaastra - Wat is een gifted leader hb hsp leider

Wat is een Gifted Leader?

Een Gifted Leader is een leider (directeur, manager, vakspecialist of gevestigde ondernemer) die zich herkent in hoogsensitiviteit en/ of hoogbegaafdheid en deze eigenschappen bewust benut en nog meer wil benutten in zijn of haar leiderschap.

De afgelopen jaren heb ik veel leiders mogen begeleiden naar werk en leiderschap vanuit hun gaven en talenten. Daar ontstond een beeld uit van wat een Gifted Leader precies is.

Een Gifted Leader is een leider die vanuit zijn of haar talenten wil leiden, inspireren, en de wereld en de mensen om hem of haar heen beter wil maken.

Het gaat niet om macht, maar om vanuit authenticiteit van invloed zijn en impact maken. Voor deze leider is de balans in combinatie van werk en privé van groot belang.

Een Gifted Leader is iemand die intuïtief sterk is. Die weet: er is meer tussen hemel en aarde. En het is van waarde om van betekenis voor anderen te kunnen zijn.

Het gaat om leiderschap en je talenten benutten om mensen te helpen

Een Gifted Leader voelt dat hij of zij hier op aarde is met een reden. Het kan zijn dat die reden al duidelijk is en dat hij of zij daar in wil excelleren. Het kan ook zijn dat hij of zij voor z’n gevoel niet helemaal op de juiste plek zit om z’n gaven volop te benutten.

Ik zie mezelf ook als een gifted leader. En niet om arrogant te zijn. Het gaat niet om macht of om beter zijn of je beter voelen dan een ander.

Het gaat om vanuit wie ik ben: een leider zijn in mijn vakgebied, een leider zijn in het coachen van m’n klanten en het samenwerken met m’n team. Het gaat om mijn talenten benutten om de mensen te helpen die ik het beste kan helpen en die daar ook de waarde van inzien. Precies vanuit mijn benodigde balans tussen onder- en overprikkeling.

Als gifted leader werk ik altijd aan mijn ontwikkeling, volg ik coaching en training, let ik op mijn voeding en beweging, en ga ik steeds op zoek naar hoe iets beter kan.

Een gifted leader neemt verantwoordelijkheid en is bereid alles aan te gaan om de beste versie van zichzelf te zijn. Ook als het spannend is.

Herken jij je hierin? Voel je dat je aan de slag wilt met jouw unieke ‘zijn’, en herken je je in hoogsensitiviteit en/of hoogbegaafdheid? Wil je een sprong maken in je ontwikkeling als leider?

Ik ga graag persoonlijk met je in gesprek om samen te kijken wat jou op dit moment helpt om dat te realiseren.

Plan hier je gesprek in.

Gerelateerde blogs

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf Zo pak je het aan

Succesvol maar verveeld in je eigen bedrijf? Zo pak je het aan!

Kennis & inspiratie
Als hoogbegaafde en hoogsensitieve ondernemer startte je niet zomaar je eigen bedrijf. Misschien miste je de autonomie, was er geen ruimte voor je sensitiviteit of kon je je kerntalenten niet (volledig) benutten in loondienst.... Lees meer
Overbrug het gat tussen jou en je team als HSP en hoogbegaafde leider

Hoogbegaafd en hoogsensitief persoon aan de top: zo overbrug je het gat tussen jou en je medewerkers

Kennis & inspiratie
Hoogsensitief en hoogbegaafd zijn, is een unieke combinatie. Vooral voor iemand aan de top. Geef je leiding vanuit je talenten en kracht, dan kan je echt van betekenis zijn. In dat geval haal je... Lees meer
hoogbegaafd leiderschap

Hoe je jouw hoogbegaafdheid benut in je leiderschap

Kennis & inspiratie
Je zou denken, supersimpel, je bent intelligent, dus dan weet je het zelf ook wel. Maar niets is minder waar. Het vergt precisiewerk om vanuit jouw hoogbegaafde talent te excelleren in je leiderschap. Die... Lees meer